Liderul separatist de la Tiraspol, dispus să colaboreze cu orice funcționar ales de poporul R. Moldova: „Fără lozinci goale”

Autor: , in Actualitate / Social / 16 noiembrie, 2020, 22:59 Etichete: , ,

Pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a comentat luni, 16 noiembrie, rezultatele alegerilor de duminică, ziua când cetățenii moldoveni și-au ales șeful statului. Acesta a anunțat într-un comunicat de presă că este dispus să colaboreze „cu orice funcționar ales de popor”, însă fără conversații cu „lozinci goale”.

„La ei (n.red. alegerile prezidențiale organizate pe malul drept al Nistrului) au participat peste 31.000 de persoane cu pașapoarte moldovenești. Majoritatea locuitorilor din stânga Nistrului au votat pentru candidatul pro-rus Igor Dodon. În același timp, s-a observat că cei mai activi au fost adepții pro-europeani din electoratul moldovenesc”, a declarat așa-numitul lider de la Tiraspol. 

Krasnoselski a subliniat că pretinsa administrație de la Tiraspol va interacționa cu orice funcționar ales de poporul moldovenesc.

„Principalul lucru este să asigurăm îndeplinirea drepturilor și libertăților cetățenilor care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului, să intensificăm procesul de negociere, să stabilim un dialog productiv, evitând conversațiile prin lozinci goale”, a spus Vadim Krasnoselsky.

CEC a declarat valabile 1,633 de milioane de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.486 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.139 de sufragii (42,25%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X