Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / Prezidențiale 2020 / 16 noiembrie, 2020, 18:44 Etichete: , , ,

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a felicitat-o luni pe Maia Sandu pentru succesul în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, apreciind că poporul acestei ţări a trimis un semnal puternic privind viitorul său.

„Felicitări Maia Sandu! Poporul Moldovei a trimis un semnal puternic pentru o relaţie mai strânsă cu UE şi un viitor mai bun pentru toţi. Combaterea corupţiei şi apărarea statului de drept sunt calea corectă pentru a realiza acest lucru. Parlamentul European vă este alături!”, a scris Sassoli pe Twitter.

Comisia Electorală Centrală a reușit să proceseze toate buletinele de vot în cadrul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, iar Maia Sandu s-a impus la o diferență categorică în fața lui Igor Dodon.

Astfel, CEC a declarat valabile 1,633 de milioane de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.486 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.139 de sufragii (42,25%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X