(VIDEO) Ludovic Orban, discuție emoționantă la telefon cu Maia Sandu: „Ai surprins aproape toată Europa”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 16 noiembrie, 2020, 23:36 Etichete: , ,

Premierul României, Ludovic Orban, a purtat o discuție la telefon cu Maia Sandu, pe care a ținut să o încurajeze după victoria obținută la alegerile prezidențiale de duminică. Prim-ministrul de la București a menționat că abia așteaptă să discute cu politiciana de la Chișinău despre modul în care ar putea ajuta Republica Moldova.

– Știi foarte bine, Maia, că atât domnul președinte (n.red. Klaus Iohannis), cât și eu, suntem alături și abia așteptăm să discutăm despre cum putem să vă ajutăm. Oricum ai surprins aproape toată Europa.

– Moldovenii au surprins toată Europa, nu eu! Moldovenii s-au unit și s-au mobilizat extraordinar și acasă, și în diasporă. Dar, avem mult de lucru și chiar avem nevoie de ajutorul României și pe criza sanitară, să-i ajutăm pe oameni și pe partea economică. Chiar avem nevoie mare de ajutor. Mai trec câteva zile, am să revin să discutăm.

– Există o așteptare foarte mare și sunt convins că trebuie să gândești cu mare seriozitate toate proiectele și, ți-am mai spus, că poți conta oricând, aștept să mă suni. 

Mai devreme, prim-ministrul român a felicitat-o pe Maia Sandu pentru „victoria categorică din alegerile prezidențiale”.

„Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câştigate şi cu o campanie onestă şi decentă. Am convingerea că va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza ţara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”, a scris Orban luni pe o rețea de socializare.

Amintim că luni, după încheierea procesului electoral, mai mulți oficiali internaționali au venit cu mesaje de felicitare în adresa Maiei Sandu, care, la alegerile de duminică, a ieșit învingătoare cu o diferență categorică față de contracandidatul său Igor Dodon.

Printre aceștia, sunt europarlamentarii Dragoş Tudorache și Siegfried Mureșan, președintele României, Klaus Iohannis, liderul Partidului Popular European Donald Tusk, lidera opoziției din Belarus Svetlana Tihanovskaia, Activistul și liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele Federației Ruse Vladimir Putin, Preşedintele Consiliului European Charles Michel, preşedintele Parlamentului European David Sassoli și cancelarul german Angela Merkel.

CEC a declarat valabile 1,633 de milioane de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.486 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.139 de sufragii (42,25%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X