Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu: Contez pe activitatea dumneavoastră

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / Prezidențiale 2020 / 16 noiembrie, 2020, 13:38

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul (57,75%) obținut în turul doi de scrutin prezidențial. Pe site-ul președinției ruse a apărut un mesaj în care se spune că contează pe activitatea Maiei Sandu.

„Am încredere că activitatea dumneavoastră în fruntea statului va corespunde relațiilor de dezvoltare constructive dintre țările noastre. Asta, fără îndoială că va fi în interesul popoarelor Rusiei și a R. Moldova”, se arată în nota informativă, unde se mai spune că Vladimir Putin i-a urat Maiei Sandu succes, multă sănătate și bunăstare.

Vezi și: (VIDEO) Dodon, după rezultatele preliminare, se plânge de fraude: Ne calmăm și mergem mai departe

„Rusia respectă alegerea poporului Republicii Moldova şi speră că va stabili o relaţie de lucru cu Maia Sandu, candidata care l-a învins pe preşedintele în funcţie Igor Dodon în alegerile desfăşurate duminică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X