Dodon a acceptat propunerea socialiștilor. Ce s-a mai discutat la ședința de urgență a activului PSRM

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 noiembrie, 2020, 19:54

Activul Partidului Socialiștilor s-a convotat marți, 17 noiembrie, într-o ședință de urgență. La întrunire a participat și președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, anunțând că a acceptat propunerea socialiștilor de a reveni la șefia PSRM.

„În carul discuțiilor care au avut loc, am acceptat cu recunoștință propunerea Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor de a reveni în funcția de lider al partidului. Procedurile respective vor demara după expirarea mandatului meu de președinte, la 23 decembrie curent”, a declarat Igor Dodon.

Consiliul Republican al PSRM anunță că s-a reunit astăzi, 17 noiembrie, în ședință pentru „a discuta situația politică din țară și a face totalizarea activității în perioada electorală”.

„Membrii Consiliului Republican au apreciat munca activiștilor socialiști, care l-au susținut și l-au promovat pe candidatul independent la funcția de președinte al țării, Igor Dodon. Au fost punctate și lacunele în activitatea unor colegi, de care se va ține cont și vor fi eliminate pe viitor, pentru a eficientiza activitatea noastră”, se arată în declarație.

În ședință, la care a participat și președintele țării, Igor Dodon, socialiștii susțin că s-a făcut o analiză a situației la zi în țară sub mai multe aspecte: economic, social, politic etc.

„S-a vorbit despre activitatea Guvernului Chicu în condițiile în care în Parlament lipsește o majoritate guvernamentală. S-a concluzionat că orice destabilizare politică poate afecta și mai mult economia țării, iar aceasta va provoca o criză socială, ale căror costuri vor fi imense pentru cetățenii Republicii Moldova”, se mai menționează în declarație.

În această ordine de idei, Consiliul Republican al PSRM a anunțat că a luat un șir de decizii:

– să susțină inițiativa deputaților socialiști de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii.

– să fie convocat în ședință Congresul XVI al PSRM până la sfârșitul anului.

– a împuternici conducerea partidului, în mod special fracțiunea legislativă, să depună efort pentru a identifica posibilitatea de a păstra stabilitatea politică în țară și cursul de dezvoltare echilibrată a politicii externe.

– să susțină în continuare punerea în practică a promisiunilor electorale ale lui Igor Dodon. E vorba, mai întâi de toate, de proiectele sociale, care au drept scop îmbunătățirea vieții oamenilor și susținurea celor mai defavorizate pături ale societății.

– de promovat în continuare realizarea proiectelor naționale de dezvoltare a infrastructurii, cum ar fi “Drumuri bune pentru toți”, construcția de apeducte, salubrizarea localităților și iluminatul stradal în satele și orașele țării.

– de acordat suport sporit sistemului medical în lupta cu pandemia COVID-19 și, în același timp, de evitat închiderea pe viitor a policlinicelor și spitalelor din țară;

– de susținut proiectele destinate tinerilor, cum ar fi “Prima casă”, instituirea “Capitalului matern”, majorarea indemnizațiilor pentru întreținerea copiilor etc.

– de dezvoltat programele existente și de lansat alte proiecte pentru reîntoarcerea în țară a moldovenilor aflați la muncă peste hotare.

– să fie promovate și puse în practică principiile europene privind funcționarea limbilor în stat. Astfel, fracțiunea parlamentară a socialiștilor va insista ca limba rusă să obțină un statut special de limbă de comunicare interetnică.

– să fie anulată cenzura impusă de fostul regim oligarhic asupra audiovizualului. În scurt timp urmează să fie propuse modificările la Codul Audiovizualului pentru a elimina cenzura în raport cu posturile TV retransmise din Federația Rusă, restricție care a fost anterior criticată dur atât de societatea civilă din țara noastră, cât și de către partenerii noștri de dezvoltare.

Consiliul Republican a subliniat că în următoarele săptămâni PSRM intenționează să-și fortifice structurile locale, dar și prezența sa în spațiul public.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X