PAS nu merge la consultări cu Igor Dodon: Oamenii l-au trimis la groapa de gunoi

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 noiembrie, 2020, 11:49

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că refuză invitația președintelui în exercițiu, Igor Dodon, de a merge la consultări. Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Litvinenco, argumentând că „pentru ceea ce declară el că ar vrea să facă nu are un mandat popular”.

„În primul rând, Constituția prevede doar două cazuri în care președintele cheamă fracțiunile la consultări – pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru și înainte de a lua decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului atunci când se întrunesc circumstanțele constituționale pentru aceasta. Chemarea din capul lui, deși nu este interzisă, nu este un instrument constituțional expres”, a menționat Litvinenco.

Litvinenco se întreabă „cine este Dodon la ziua de azi ca să cheme fracțiunile la consultări?”.

„Dodon este un cetățean pe care o majoritate covârșitoare din oamenii acestei țări l-a trimis la groapa de gunoi a istoriei! Cu un astfel de personaj noi nu avem de gând să discutăm. Și, în general, în afară de consultări, am văzut că omul are planuri mărețe pentru viitor. Trebuie să-i spunem ferm că pentru ceea ce declară el că ar vrea să facă nu are un mandat popular. Iar exercitarea puterii în nume propriu și fără a avea girul cetățenilor nu este altceva decât uzurpare a puterii de stat”, a conchis Sergiu Litvinenco.

Menționăm că luni, 16 noiembrie, Igor Dodon a anunțat că va iniția „discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare din Parlament”.

Vezi și: (VIDEO) Dodon, după rezultatele preliminare, se plânge de fraude: Ne calmăm și mergem mai departe. Totul va fi bine

„Inițial vom discuta cu PSRM, apoi cu PD. După care invităm PAS, DA și alte grupuri parlamentare” a mai spus Dodon, precizând că va merge le discuții alături de Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

Dodon a avertizat că „dacă vom intra acum într-o criză politică, situația economică și sociala va fi foarte gravă”.

CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X