Patriarhul Kirill al Rusiei a felicitat-o pe Maia Sandu, după câștigarea alegerilor prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 17 noiembrie, 2020, 22:19

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul (57,75%) obținut în turul doi de scrutin prezidențial. Pe site-ul Mitropoliei ruse a apărut un mesaj în care se spune că îi dorește binecuvântarea Domnului și succes în viitoarea slujire către poporul moldovenesc.

„Mult stimată Maia Grigorievna, vă felicit pentru victoria dumneavoastră la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și îmi exprim speranța pentru o interacțiune constructivă între autoritățile seculare și Biserica Ortodoxă din Republica Moldova. Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuție semnificativă la crearea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor Republicii. Vă doresc binecuvântarea Domnului și succes în viitoarea dumneavoastră slujire către poporul moldovenesc”, menționează Patriarhul rus Kirill.

Menționăm că și președintele rus Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu.

Detalii la subiect: Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu: Contez pe activitatea dumneavoastră

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X