„Pentru Moldova” cere reluarea activității sau dizolvarea Parlamentului: „Pentru unii deputați asta ar putea însemna un sfârșit cumplit”

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 noiembrie, 2020, 11:18 Etichete: , , ,

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cere reluarea imediată a activității Parlamentului, în caz contrar, acesta să fie dizolvat și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Prin urmare, insistă ca acest lucru să fie decis în următoarele două săptămâni, se arată într-o declarație semnată de deputații platformei parlamentare. 

„Legislativul în continuare nu activează. Alegătorii așteaptă în zadar adoptarea inițiativelor legislative cu caracter social. (…) Altfel spus, problemele abordate și discutate atât de activ de către candidații la președinție în timpul campaniei electorale”, se arată în declarația semnată de deputații „Șor” și „Pro Moldova”.

„Toate motivele neanunțate ce stau la baza blocării activității Parlamentului poartă un pronunțat caracter intrigant. În orice caz, astfel de concluzii se impun, urmărind declarațiile unor politicieni marginali, care încearcă din răsputeri să se înscrie în „noua realitate politică” pentru a-și păstra fotoliile de deputat”, mai spun semnatarii declarației.

Potrivit declarației, deputații spun că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au niciun sens, nu pot fi sprijinite de societate și vor fi lipsite de legitimitate.

„Considerăm că actuala componență a Parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru trebuie decis în următoarele două săptămâni. Pentru unii dintre actualii deputați acest lucru ar putea însemna un sfârșit cumplit. Însă așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării”.

Amintim că cei cinci deputați Pro-Moldova, care au părăsit partidul cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale, au anunțat fondarea o nouă entitate politică.

La scurt timp, platformei s-au alăturat și deputații din Partidul „Șor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X