Platforma DA pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Slusari: Dodon va face coaliție cu Șor

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 noiembrie, 2020, 23:55

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că Republica Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, chiar dacă „Igor Dodon va avea tupeul să nu plece de la guvernare”.

„Pe mine nu trebuie să mă convingă nimeni că sunt necesare anticipatele”, a precizat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE.

Slusari a prezentat câteva scenarii ale Platformei DA:

1. Igor Dodon va avea tupeul să nu cedeze guvernarea pentru a rămâne Guvernul Chicu;

„În pofida aspirațiilor populației, în pofida problemelor grave care vor fi pe plan extern, Igor Dodon va face coaliție neformală cu Ilan Șor și din răsputeri se va ține de această guvernare. Nu știu cât va dura, 3-4 luni sau jumătate de an. Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura după ce o să cadă Guvernul”.

2. Guvernul Chicu demisionează sau este demis;

„Ar putea alegeri antipate imediate, dar aici e problemă că putem intra fără buget, fără acordul cu FMI, fără investiții pentru sate, bugetul va fi aprobat în cel mai bun caz la mijlocul anului 2021. Dar, oricum acest scenariu este plauzibil”.

3. La scurt timp după demisia lui Chicu se formează Guvernul de tranziție, unul pro-european;

„Se formează Guvernul pro-european care o să facă niște eforturi de a scoate țara din izolare, restabilirea relațiilor cu Uniunea Europeană, aprobarea mai multor proiecte, asigurarea climatului normal în societate, schimbarea în teritoriu a mai multor funcționari care s-au ocupat cu campania electorală pentru Igor Dodon și vom avea alegeri parlamentare anticipate la mijlocul anului 2021”.

Slusari a precizat că indiferent de cât de pregătită este Platforma DA pentru alegeri parlamentare anticipate, oricum, nu vede cum ar putea să își ducă Parlamentul până la capăt: „Noi reieșim din interesele țării”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X