(VIDEO) În Chișinău a crescut numărul oamenilor străzii. Ceban: Trebuie făcut o distincție între oamenii care au cu adevărat nevoi și cei care profită

Autor: , in Actualitate / Social / 17 noiembrie, 2020, 18:48

Numărul oamenilor fără adăpost înregistrează o creștere în Chișinău, potrivit edilul Capitalei, Ion Ceban. La ședința primăriei, primarul a solicitat polițiștilor să remedieze în prag de iarna problema. Mai exact, oamenii legii să facă o distincție între persoanele, care profită de această situație și câștigă bani groși din asta și cele cu probleme grave și rămase odată cu scăderea temperaturilor fără acoperiș deasupra capului.

„Cu cerșitul, am transmis domnului Ministru, avem un fenomen îmi pare că în creștere”. „Părerea mea e de s-ar face o distincție între oameni care au cu adevărat nevoi, pe care noi suntem gata să-i ajutăm, și oamenii care profită de această situație și sunt obraznici”.

Șeful adjunct al Direcției de Poliție Chișinău, Lilian Luca, a declarat că problema va fi soluționată: Suntem în proces de elaborarea unui plan de acțiuni comun. Cred eu săptămâna aceasta îl vom pune în aplicare și vom veni cu soluții de lungă durată pe perioada rece a anului.

Solicitați de Cotidianul TV, oamenii legii n-au putut să spună câte persoane fără adăpost sunt pe teritoriul Capitalei. Însă au menționat că în perioada rece a anului, oamenii străzii se pot adăposti la Centrul de Găzduire de pe strada Haltei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X