Mesaj de felicitare pentru Maia Sandu din Franța: „Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 18 noiembrie, 2020, 22:57

Franța a venit cu un mesaj de felicitare pentru președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu. Purtatorul de cuvânt al Ministerului Europei și Afacerilor Externe din Franța, prin intermediul Ambasada Franței în țara noastră, transmite că „acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni”.

„Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, se arată în mesaj.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *