Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria la prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 18 noiembrie, 2020, 20:49

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a venit cu un mesaj de felicitare pentru președinta nou aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu. Șeful poporului Republicii Belarus spune că țara pe care o conduce „a fost și va rămâne mereu un partener responsabil”.

„Pe o perioadă lungă de interacțiune, Minsk și Chișinău au reușit să acumuleze o experiență semnificativă în diverse domenii. Sper că această experiență va fi utilă pentru dezvoltarea în continuare a țărilor noastre. Belarus a fost și rămâne întotdeauna un partener responsabil. Sper că, cu ajutorul dumneavoastră, vom putea îmbogăți relațiile bilaterale cu noi inițiative creative în beneficiul popoarelor beloruse și moldovenești”, se arată în felicitarea emisă de Alexandr Lukașenko.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *