Vince Reffet

Cascadorul și pilotul francez Vince Reffet, protagonistul unor survolări spectaculoase în costum cu aripi sau cu minireactoare, a murit marţi, 17 noiembrie, într-un accident produs în timpul unui antrenament, a anunţat un purtător de cuvânt al Jetman Dubai, transmite Meduza

Vince Reffet avea 36 de ani și era cunoscut lumii drept „Omul zburător” pentru trucurile pe care le-a făcut cu inventatorul elvețian Yves Rossi. De exemplu, în 2015, au zburat alături de un avion comercial Emirates Airbus A380 deasupra Dubaiului, apoi s-a lansat de pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 de metri) din Dubai.

„Cu o tristeţe de neimaginat anunţăm decesul pilotului Jetman Vincent (Vince) Reffet, care a decedat în această dimineaţă, la 17 noiembrie, în cursul antrenamentelor din Dubai”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Jetman Dubai, Abdullah bin Habtoor.

Vince a fost un atlet talentat şi un membru mult iubit şi respectat al echipei noastre. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia sa şi toţi cei care l-au cunoscut şi au lucrat cu el”, a adăugat el.

Accidentul, care a avut loc la baza Jetman din deşertul de la periferia oraşului, este în prezent în curs de investigare, a spus Abdullah bin Habtoor.

Reuşitele sportivului, fost membru al echipei franceze de paraşutism şi coleg timp de douăzeci de ani cu Fugen, 41 de ani, au devenit virale la începutul anului, cu un videoclip în care apare decolând de la sol şi zburând până la 1.800 de metri altitudine, o premieră mondială.

Pentru a realiza acest lucru, Vince Reffet a fost echipat cu o aripă din fibră de carbon propulsată de patru mini-motoare cu reacţie. Controlat de corpul uman, echipamentul i-a permis lui Jetman să atingă viteze de 400 km/h, să plutească, să schimbe direcţia şi să efectueze bucle.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here