Peste 200 de tei, castani și arțari, urmează să fie plantați pe trotuarele proaspăt reparate din centrul Capitalei

Autor: , in Social / 19 noiembrie, 2020, 13:37 Etichete: , , ,

Pe trotuarele recent renovate Primăria Chișinău va planta peste 200 de arbori tineri, în cadrul unui plan de înverzire a orașului. Copacii tineri vor înlocui copacii defrișați de angajații de la Spații Verzi în luna septembrie.  

Astfel, potrivit primaEului general al Capitalei, 162 de tei urmează a fi plantaţi pe străzile Alexandr Puşkin şi Mitropilit Gavriil Bănulescu-Bodoni, acolo unde deja au fost finalizate lucrările de reparaţie a trotuarelor.

Pe tronsonul Alexei Mateevici – Ştefan cel Mare şi Sfânt, vor mai fi plantaţi încă 31 de castani şi 42 de arţari.

În locul copacilor care au fost defrişaţi sau unde erau lipsă pe aceste două străzi, vor fi sădiţi în total – 235 de arbori cu balot.

Lucrările la decaparea asfaltului vechi şi aplicarea pavajului pe străzile Puşkin – Bănulescu-Bodoni continuă și în aceste zile.

Primăria își propune să repare și trotuarele de pe bulevardul Grigore Vieru, până la strada Albișoara, pentru confortul cetățenilor.

Anterior, viceprimarul Victor Chironda a declarat că arborii defrișați de pe trotuarele străzilor Alexandr Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, care se află în plin proces de reparație, vor fi înlocuiți cu copaci noi, mari, după modelul orașului Cluj, din România.

Potrivit lui Chironda, copacii care urmează a fi plantați au o înălțime de 3-4 metri, cu coroană și balot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X