(VIDEO) Jurnalistul rus, Alexandr Nevzorov, despre alegerile prezidențiale: „Rusia a pierdut Moldova definitiv”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / Prezidențiale 2020 / 19 noiembrie, 2020, 16:12 Etichete: , , , ,

Odată cu alegerea Maiei Sandu la funcția de președinte la scrutinul din 15 noiembrie, Rusia a pierdut definitiv Republica Moldova. Declarația aparține fostului deputat din Duma rusească și publicistului Alexandr Nevzorov, care a comentat în cadrul unei emisiuni la postul de radio Ekho Moskvy rezultatul alegerilor prezidențiale din țara noastră. 

Potrivit lui Alexandr Nevzorov, Maia Sandu este o politiciană foarte puternică și foarte „pro-europeană”, iar odată cu alegerea ei în funcția de șef de stat, „Federația Rusă a pierdut definitiv Moldova”.

„Noi înțelegem că Republica Moldova nu este o țară prezidențială. Dacă se lua cineva de Dodon, el mereu fugea la Moscova. Anume pentru faptul că el era „foarte pro-Moscova” și tremura în fața Moscovei. Nu știu cine vota acolo (n.red. R. Moldova) pentru el, poate doar știuleții de porumb care au obținut drept de vot.

Amintim că Maia Sandu, lidera și candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate.

Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X