(VIDEO) Ședința Parlamentului: Deputații au aprobat modificările la legea ocrotirii sănătății și au micșorat sancțiunile pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 noiembrie, 2020, 10:59 Etichete: ,

Deputații s-au întrunit într-o nouă ședință vineri, 20 noiembrie. Aleșii poporului au aprobat mai multe proiecte sociale, printre care proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătății și proiectul de modificare a prevederilor Codului Contravențional cu privire la micșorarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică. 

13:18 Ședința Parlamentului s-a încheiat.

13:12 Parlamentul a aprobat, în prima lectură proiectul de modificare și completare a Codului penal și Codului contravențional. Astfel, violența asupra medicilor și a lucrătorilor medicali aflați în exercițiul funcțiunii va fi sancționată.

12:00 Deputații au luat o pauză până la ora 13:00.

11.54 Au fost numiți noi membri ai Comisiei de anchetă pentru investigarea circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor și companiilor de asigurări.

11.49 Parlamentul a aprobat crearea unei Subcomisii pentru exercitarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor, deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) și a hotărârilor Curții Constituționale (CC). Parlamentul a aprobat proiectul de modificare a Regulamentului Parlamentului, în lectura a doua.

11.40 Aleșii poprului au ratificat Acordul prin care Moldova va primi un credit de 13,5 milioane de euro de la Banca Mondială pentru gestionarea subproduselor de origine animală.

11:34 Parlamentul a votat în lectură finală, cu 78 de voturi, modificări la Codul Contravențional, cu privire la micșorarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică, stabilite de autoritățile competente.

Astfel, cuantumul amenzii va scădea de la 22 500 – 25 000 de lei, cât constituie în prezent, până la 2000 – 5000 de lei pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice amenda va constitui între 10 000 – 35 000 de lei, în comparație cu 50 000 – 75 000 de lei, cât este în prezent.

11:15 „Umblați brambura. Vă împiedicați de nimic. Calmați-vă. Amendamentul este de nimic. Nu mă întrerupeți”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după ce deputații intrau și ieșeau din sala de ședință, iar numărătorii au pierdut firul numărării voturilor.

11:00 Deputații au aprobat, cu 88 de voturi, proiectul de Lege privind fondurile de pensii facultative, în cea de-a doua lectură.

10:40 Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară a veteranilor, a fost votat, astăzi, cu 56 de voturi ale deputaților, în lectura finală.

10:36 Proiectul de lege privind fondurile de pensii facultative, votat în lectura finală, cu 88 de voturi.

10:32 Cu 86 de voturi,deputații au votat in lectura a doua, Proiectul de lege prevede majorarea sancțiunilor pentru acțiuni de intoleranță religioasă. Astfel, profanarea mormintelor va fi sancționată cu amenzi de până la 47.500 de lei și cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

10:05 Ședința a început cu 92 de deputați prezenți.

Urmăriți Live pe Cotidianul:

Mai jos vedeți subiectele incluse pe ordinea de zi:

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X