Siegfried Mureșan
Facebook

Victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale înseamnă pentru cetățenii Republicii Moldova „beneficii concrete în viitor”, iar Uniunea Europeană va ajuta țara noastră în acest sens, susține europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

El a declarat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că a „rugat toată lumea din Comisia Europeană, din Parlamentul European, din Partidul Popular European să ajutăm Republica Moldova și noul președinte cu tot ce putem în perioada următoare”.

„În primul rând, pe toate dosarele pe care le cunoaștem până acum: de sprijin financiar, de asistență macrofinanciară, trebuie să lucrăm intens cu președintele Republicii Moldova, în al doilea rând, sprijin imediat acum, în lupta împotriva pandemiei. Și aici vom căuta dialogul cu Maia Sandu, cu președintele ales în următoarele săptămâni pentru a ne spune care sunt exact nevoile Republicii Moldova pentru lupta împotriva pandemiei, unde este nevoie de echipamente, unde este nevoie de tehnologie, de sprijin, de experiența medicilor din alte țări ale Uniunii Europene, unde Republica Moldova dorește să participe la astfel de programe europene care pot duce la medicamente, la tratamente, la achitarea mai rapidă de către cetățenii Republicii Moldova a posibilelor tratamente, a vaccinurilor care vor veni ș.a.m.d. Deci, aici ea însăși trebuie să ne spună, și după aceea, vrem să protejăm fundamental cetățenii Republicii Moldova de dezinformare, de propagandă”, a declarat Mureșan.

El a spus că UE va acorda o atenție sporită combaterii propagandei și dezinformării.

„Am văzut cu toții în această campanie cât este de important ca oamenii să fie corect informați. Știm cu toții că riscul de propagandă, de dezinformare în Republica Moldova este foarte mare. Comisia Europeană a lansat deja de trei ani de zile un program de monitorizare a știrilor false, de combatere a propagandei și a dezinformării și cred că în acest domeniu vom putea lucra, de asemenea, mult cu președintele Republicii Moldova împreună cu Uniunea Europeană, să punem la dispoziția Republicii Moldova, autorităților care vor, într-adevăr, să combată dezinformarea în Republica Moldova, să punem la dispoziție informațiile pe care Uniunea Europeană le are, metodele, astfel încât să ne asigurăm că există și în Republica Moldova o luptă hotărâtă împotriva dezinformării”, a mai spus Mureșan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here