AP

Twitter îi va preda lui Joe Biden controlul asupra contului prezidenţial @POTUS atunci când preşedintele ales al SUA, Joe Biden, va depune jurământul de învestire, informează Politico, care a primit o confirmare din partea purtătorului de cuvânt al Twitter, Nick Pacilio.

La fel se va întâmpla și cu o serie de conturi de la Casa Albă, precum @FLOTUS, @whitehouse, @VP, dar și altele, asociate cu președintele american.

Reţeaua de socializare online „se pregăteşte activ pentru tranziţia conturilor Twitter instituţionale ale Casei Albe pe 20 ianuarie 2021”, a indicat Nick Pacilio.

Operaţiunea este realizată în colaborare cu Arhivele Naţionale, aşa cum s-a întâmplat şi în 2017, a precizat Pacilio.

Toate tweet-urile publicate pe conturile @POTUS, @FLOTUS, @VP şi celelalte conturi oficiale vor fi arhivate. Ulterior, conturile vor fi repornite și predate noii administraţii de la Casa Albă în aceeaşi zi cu zero Tweets.

În timpul mandatului său, Donald Trump a folosit intens Twitter. Contul său personal, @realDonaldTrump, are 88 de milioane de urmăritori, cu mult peste numărul celor care urmăresc contul prezidenţial @POTUS (32 de milioane).

@POTUS est utilizat mai ales pentru a retrimite tweet-urile de pe contul personal al lui Donald Trump.

Multe dintre anunţurile inopinate ale lui Trump au fost făcute pe Twitter.

De la scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, platforma a adăugat mesaje de avertizare în cazul mai multor tweet-uri ale lui Donald Trump, în contextul în care acesta continuă să afirme că a câştigat alegerile şi că victoria contracandidatului său democrat, Joe Biden, este legată de o fraudă masivă, fără însă a oferi dovezi în această privinţă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here