Doliu în lumea teatrului moldovenesc. Celebrul actor, Vlad Ciobanu, s-a stins din viață

Autor: , in Actualitate / Social / 22 noiembrie, 2020, 16:51

Actorul, Vlad Ciobanu, diagnosticat de peste jumătate de an cu leucemie, a murit la vârsta de 53 de ani. Decesul a survenit, în dimineața zilei de astăzi, la un spital din orașul Iași, România. Vestea tristă a fost făcută pe rețelele de socializare de către colegii acestuia.

„Ai fost si rămâi o mare valoare pentru noi! Dumnezeu să te odihnească în pace! O sa ne fie dor…”, a scris actorul, Alexandru Pleșca.

Trecerea în neființă a actorului a întristat-o mult și pe președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au prețuit pe Vlad Ciobanu.Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

În cadrul instituției medicale din țara vecină, actorul era tratat în ultima perioadă atât de boala incurabilă, cât și de noul coronavirus.

„Starea sa este una gravă, infecția venind pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după chimioterapie”, a anunțat anterior fratele său, scriitorul Vitalie Ciobanu.

Actorul a fost diagnosticat cu leucemie și a fost internat în luna iulie în Secția hematologie din cadrul Institutul Regional de Oncologie de la Iași.

În ultimii ani de viață, Vlad Ciobanu a ocupat funcția de director al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău. Instituție responsabilă de producerea proiectelor culturale din diverse domenii, între care arte scenice, muzică, literatură, arte plastice și media.

Vlad Ciobanu a devenit celebru, după ce pe vremea când era adoscelent a jucat rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”.

Producția cinematografică, regizată de către Emil Loteanu, a fost realizată în anul 1987.

De asemenea, actorul a interpretat și alte roluri, între care Hamlet, Macbeth şi Don Juan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *