Ion Ceban, criticat dur pentru lupta cu noul coronavirus în Capitală. Reacția municipalității la acuzațiile unuia dintre predecesorii edilului

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 22 noiembrie, 2020, 14:12

După ce purtatul măștii a devenit obligatoriu și în afara încăperilor de pe teritoriul municipiului Chișinău, fostul primar al Capitalei, Ruslan Codrean, l-a acuzat de incompetență pe actualul edil, Ion Ceban. În opinia lui Codreanu, Ceban nu gestionează corect pandemia de COVID-19 și nici nu respectă măsurile de prevenire ale virusului. Contactată de Cotidianul.md, Natalia Ixari, consiliera în comunicare a lui Ion Ceban, a refuzat să comenteze acuzațiile. 

„Primarul Ceban ne-a anunțat că purtarea măștilor este obligatorie și în afara încăperilor. Iar în calitate de exemplu a alergat în mască 10 km singur prin pădure. Nu mai este comic, dar este deja tragic. Unde erați domnule Primar vinerea trecută? La meeting în susținerea lui Dodon în plină pandemie… Da? Înțeleg că fiecare și-a făcut mendrele, iar acum puteți să ne ziceți că situația e gravă. Situația este alarmantă din septembrie”, a scris Ruslan Codreanu pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Ruslan Codreanu s-a arătat indignat de participarea lui Ion Ceban la mitingul în susținerea lui Igor Dodon, organizat cu câteva zile înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, dar și de desfășurea cu fast în luna octombrie a hramului Capitalei. La ambele evenimente au participat sute de oameni, deși membrii Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică interzic pe perioadă pandemică întrunirile cu participarea a peste 50 de oameni.

„Ce ați făcut cu transportul public supraaglomerat? Cu rutierele pline cu oameni? De ce ați organizat hramul orașului cu atât fast? Ce ați făcut cu profesorii pe care i-ați pus sa învețe în două schimburi fără să le achitați adaos? Ce faceți pentru a îmbunătăți situația economică din municipiu? Sau ați decis să dați amenzi pentru a face buget. De acolo vine și decizia aberantă de ieri că pretorii vor începe să facă controale inopinate la agenți economici!! Ce treabă au angajații preturii să umble prin localuri și să verifice dacă clienții poartă mască? Nu ajunge poliția, angajații agenției de sănătate publică? În țara asta administrația în loc să ajute agenții economici, inventează tot felul de controale abuzive”, a precizat Ruslan Codreanu.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 1306 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate ieri în Republica Moldova. Cele mai multe dintre ele, adică peste 500 au fost stabilite în Capitală.

În data de 20 noiembrie, Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a decis ca purtarea măștilor de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice deschise.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *