Alerta cu bombă de la Judecătoria Buiucani s-a dovedit a fi una falsă. Poliția a inițiat un proces penal

Autor: , in Actualitate / Social / 23 noiembrie, 2020, 21:04 Etichete: , ,

Alerta cu bombă care a vizat luni Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a dovedit a fi una falsă. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Direcția de Poliție Chișinău, care a precizat că pe caz a fost inițiat un proces penal. 

„Urmare a verificării clădirii cât și a adiacentului Judecătorii Chișinău sediul Buiucani de către specialiștii din cadrul seviciului „Bombteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate”, se arată într-o notă informativă a DP Chișinău.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”, iar ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare.

Conform legislației, individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Amintim că luni, 23 noiembrie 2020, un necunoscut a sunat la 112 și a anunțat că în incinta clădirii Judecătoriei Buiucani s-ar afla un obiect explozibil. La fața locului au fost disponibilizate toate serviciile specializate și au fost evacuați toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X