Igor Boțan

Dacă Igor Dodon va fi reales în fruntea Partidului Socialiștilor, atunci această mișcare ar putea fi contestată în interiorul formațiunii politice. Mai mult, deși poate și-ar dori un rol pe care l-a avut Vladimir Plahotniuc între 2016 și 2019, Dodon nu va reuși aceasta, susține analistul politic Igor Boțan.

În opinia lui Boțan, o revenire a lui Dodon în fruntea PSRM „va fi contestat chiar în interiorul formațiunii”.

„Există persoane care arată mult mai bine și cu perspectivă. Mă refer, de exemplu, la primarul de Chișinău, Ion Ceban, care reușește să impresioneze”, a declarat Boțan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

El a calificat drept „jenantă această situație când deputații în parlament convoacă Consiliul republican al Partidului Socialiștilor pentru a anunța opinia publică că ei îl vor pe Igor Dodon la șefia partidului”.

„Această declarație a Consiliului republican demonstrează că în cadrul partidului nu există democrație internă, e straniu apriori să spui cine va fi ales lider până când nu se convoacă congresul și până când delegații nu decid cine candidează”, susține Boțan.

Analistul politic este de părere că după ce a pierdut prezidențialele, Dodon nu-și poate asuma statului politic al lui Vladimir Plahotniuc, între 2016 și 2019.

„Plahotniuc tăcea și făcea, în cazul lui Dodon avem un personaj care procedează exact invers – vorbește, dar se teme să acționeze. Cât costă doar amenințările: „Nu vă jucați cu focul!”, „dau la bot”, după care nu a urmat nimic sau ceea cu ce ne speria Dodon”, a punctat Boțan.

El a mai spus că „Dodon încetul cu încetul trebuie să înțeleagă că vremea lui a trecut, trebuie să dea posibilitatea altor colegi din partid să se manifeste și să încerce să scoată formațiunea din impasul în care intră, iar pentru Republica Moldova acest lucru chiar contează, oricare ar fi puterea de la Chișinău, mă refer la coloratură, e nevoie de o opoziție puternică și competentă, astfel încât guvernarea să o mențină pro-activă, capabilă să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here