Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat, luni, 23 noiembrie, Curții Constituționale raportul cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Astfel, în termen de 10 zile, Înalta Curte va confirma sau infirma, printr-un aviz, legalitatea scrutinului.

CEC a transmis Curţii Constituționale procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor președintelui Republicii Moldova și raportul Comisiei cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte din 1 noiembrie 2020, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor și validării mandatului de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit Coduui electoral, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor în termen de 10 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie.

Amintim că membrii CEC au validat în ședința de vineri, 20 noiembrie, rezultatele turul II de alegeri prezidențiale, unde victoria a fost obținută de Maia Sandu.

Vezi și: CEC a validat rezultatele turului II al alegerilor prezidențiale

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here