Critici la adresa lui Dodon, după ce a participat la un ospăț: Provoacă un dezastru. Parcă ar fi sfârșitul lumii, când, de fapt, este sfârșitul său politic (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 noiembrie, 2020, 16:52

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a fost criticat dur, după ce duminică, 22 noiembrie, în mediul online au apărut mai multe imagini din care se vede că a participat la un ospăț în compania a alte zeci de persoane, fără ca măcar cineva să poarte mască, în condițiile în care țara noastră înregistrează recorduri de infectări de la zi la zi și e în vârf de pandemie.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, l-a acuzat pe Igor Dodon că provoacă dezastru, în timp ce sistemul medical e la limită.

„În spitale nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19. Medicii sunt extenuați și nu mai fac față situației, fiind și ei la rândul lor pacienți, din cauză că se infectează. Ce face Dodon, încă oleacă președinte? Taraclia, UTA Găgăuzia, aflate sub cod roșu de alertă, de fapt, cum e aproape întreaga țară. Distanță socială? Maximum 4 persoane la masă? Întrunire de maximum 50 de persoane? Nici vorbă. Acest individ și toată gașca sa de la guvernare provoacă dezastru. Mitinguri, întâlniri pe la case de cultură cu multă lume, vizite prin școli fără mască, evenimente în plină pandemie”, a comentat Candu.

Andrian Candu a amintit și de evenimentul privat care a avut loc la data de 28 august, pe care premierul Ion Chicu îl cataloghează drept „o masă de sărbătoare”.

Când a fost programată și anulată nunta fiului premierului, apoi redecisă „o masă de sărbătoare”. Întrebarea la care Chicu nu are răspuns (VIDEO)

„Nimic nu se uită! Unul face nuntă, altul întinde mese, iar autoritățile cer ca masca să fie purtată „de ochii lumii”, în timp ce petrecerile nu contenesc, Covid-ul se ia și el de mână, intră în hore și în fiecare casă. Dragi prieteni, fac apel către toți să fiți prudenți, responsabili. Suntem pe cont propriu în fața virusului, așa cum am fost în tot acest timp. Situația este foarte gravă și numai de noi depinde evoluția mai departe, de fiecare dintre noi. Iar Dodon &co trebuie sancționați pentru încălcările grave pe care le fac! Aceste acțiuni au, până la urmă, caracter de crimă împotriva poporulu”, a conchis liderul Pro Moldova.

Totodată, liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, se întreabă dacă Igor Dodon nu are nevoie de o sticlă de votcă, precizând că „poporul nu are de ce să-și înece amarul în băutură, ci are toate motivele să se bucure”.

„Mai vrei o vizită la sediu? Pe lângă “kuliok”, să-ți aducem și niște votcă rusească? Pentru ce să-l invoci pe Dumnezeu, dacă nu respecți nicio regulă și vezi soluția în votcă? De ce poporul trebuie să plângă și să bea alcool, din cauza problemelor tale? Poporul nu are de ce să-și înece amarul în băutură, ci are toate motivele să se bucure și, treptat, vor întelege asta și cei aproape 700.000 (cu tot cu fraudă) de votanți ai săi”, a menționat Chirtoacă.

Chirtoacă susține că „când mizeria umană ajunge în politică, suntem nevoiți să suportăm asemenea fenomene, ca personajul din imagine care: nu respectă nicio regulă legată de pandemie, atunci când în spitale nu mai sunt paturi pentru internare de Covid; nu recunoaște rezultatele alegerilor; vrea să scoată oamenii în stradă pe post de carne de tun, numai ca să-și apere pielea (ca urmare a fraudelor, schemelor și a corupției imense în care este implicat); recomandă populației votca în calitate de remediu la problemele pe care le are, nu poporul, dar el; invocă lacrimi și divinitatea, pe Dumnezeu însuși, de parcă ar fi sfârșitul lumii, când de fapt este sfârșitul său politic, deși deocamdată va continua să se lăfăiască în lux si huzur, grație butoaielor pline cu miere adunată din corupție”.

„Da, este «на букву «х»», dar nu pentru oameni, ci pentru tine, și pe bună dreptate! Da, este un sfârșit. Sfârșitul corupției si a bătăii de joc față de popor. Este ceea ar fi trebuit să reușim în 2009, după 7 aprilie, dar nu a fost să fie din cauza unor nepoți, asemănători cu acesta. Dar noi ne-am învățat lecția. De data asta, cu siguranță vom reuși, toți împreună și alături de Maia Sandu. Este primul președinte care nu face parte din matrioșca sovietica și comunsită, iar astăzi – rusească, a lui Putin. Vom avea de furcă cu rezistența sistemului, cu șoarecii și șobolanii politici, cu propaganda de acest tip, cu fel de fel spoileri, inclusiv aliați pro-vest, dar ne vom descurca”, a punctat liderul PL.

Duminică, pe Facebook a fost postat un film în care este surprins un discurs al lui Igor Dodon, în mijlocul unor mese pline de mâncare și băutură. Președintele în exercițiu a criticat-o pe Maia Sandu, menționând că nu-i va permite să atenteze la relația cu Rusia și că este gata să scoată oamenii în stradă dacă va fi necesar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X