Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din șase transfugi de la PDM și deputații Partidului Șor, anunță că, la această etapă, nu va participa la o nouă coaliție. Într-un comunicat de presă, aceștia reiterează că își doresc organizarea alegerilor parlamentare anticipate și menționează că „nu vom permite nimănui să folosească Platforma pentru intrigi și șantaj între partidele politice din Parlament”.

„Platforma parlamentară „Pentru Moldova” nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar. Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești.

Suntem o forță politică responsabilă și constructivă. Scopul nostru este să asigurăm adoptarea legilor necesare societății. Credo-ul nostru politic și poziția noastră politică este: muncim pentru oameni și în beneficiul oamenilor”, se arată în comunicatul emis de Platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

De menționat că se vehiculează că s-ar coace o nouă coaliție în Parlament formată din PSRM, Partidul Șor și deputații plecați de la Pro Moldova, fapt ce a fost infirmat de formațiunile menționate. Totuși, la ședințele plenare de săptămâna trecută, cele trei grupuri au votat împotrivă mai multe proiecte importante, inclusiv proiectul de lege care ar facilita votul în diaspora prin prelungirea termenului de votare timp de două zile.

Vezi și: PSRM și Șor, împotriva unui proiect de lege care ar facilita votul în diaspora

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here