România: O femeie, declarată decedată de un polițist, s-a trezit a doua zi, când familia se pregătea de înmormântare

Autor: , in Externe / 23 noiembrie, 2020, 19:37 Etichete: ,

O situație neobișnuită s-a petrecut în Bihor, unde o femeie declarată decedată de către un poliţist şi-a înspăimântat rudele a doua zi, trezindu-se exact în momentul când o aşezau în coşciug, informează Adevărul.ro.

Incidentul s-a petrecut în satul Beznea, comuna bihoreană Bratca. Femeia în vârstă de 76 ani stătea singură şi, cum săptămâna trecută nu fusese văzută câteva zile de vecini, aceştia au sunat, joi, la Postul de Poliţie al comunei.

În aceeaşi zi, un poliţist a venit şi a intrat în curtea femeii, iar apoi în casă, unde a şi găsit-o pe bătrână căzută, cu faţa în jos. Bărbatul a întors-o, i-a verificat pulsul şi, pentru că nu părea să aibă semne vitale, a decretat că este moartă, sunându-l pe medicul ei de familie să vină şi să constate oficial decesul. Poliţistul nu l-a mai aşteptat însă pe medic, care nu a mai ajuns în cursul zilei de joi.

Agentul de poliţie l-a apelat, apoi, pe fiul bătrânei, să-l anunţe despre moartea mamei şi a plecat, lăsând-o pe femeie în continuare în frig, până la sosirea fiului, care, împreună cu vecinii, au şi început pregătirile pentru înmormântare.

Surpriza a venit a doua zi dimineaţa, când oamenii au vrut s-o aşeze pe bătrână în sicriu, căci femeia a început să dea din mâini, băgându-i în sperieţi pe cei prezenţi. Şocat, fiul ei a sunat imediat la 112, de unde dispecerul a trimis un echipaj al Ambulanţei.

„Pacienta se afla în stare avansată de hipotermie. A fost transportată la Unitatea de primire a urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, pentru îngrijiri medicale”, a declarat, pentru Adevărul şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Liciniu Venter.

Bătrâna a fost internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului şi, după cum spun medicii, starea ei este stabilă. „Pacienta este conştientă şi nu este intubată, având doar mască de oxigen. În funcţie de evoluţia ei, va fi transferată pe o secţie a spitalului”; a declarat, duminică, managera medical al Spitalului, Lucia Daina.

Acum cazul a ajuns în atenţia Poliţiei. Serviciul de presă a Inspectoratului de Poliţie Bihor, a anunțat că „s-a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu”, în care, deocamdată, nu s-au formulat acuzaţii faţă de vreo persoană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X