Ucraina se alătură sancțiunilor UE împotriva liderilor nerecunoscuți de la Tiraspol

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 noiembrie, 2020, 23:12 Etichete: , ,

Ucraina și alte șapte țări europene s-au alăturat deciziei Consiliului UE din 29 octombrie, ce privește extinderea a sancțiunilor împotriva administrației nerecunoscute de la Tiraspol. O declarație în aceste sens a fost făcută de șeful diplomației UE Josep Borrell, informează Evropeiskaya Pravda.

„Țările candidate Macedonia de Nord, Muntenegru și Albania, la fel și Norvegia, Islanda și Liechtenstein, care fac parte din Spațiul Economic European, precum și Ucraina și Georgia, se alătură deciziei Consiliului UE”, a declarat Josep Borrell. 

Înaltul oficial european a remarcat faptul că țările își vor alinia politicile naționale în conformitate cu această decizie a Consiliului Uniunii Europene

„Uniunea Europeană ia act de acest angajament și îl salută”, se menționează în declarație.

Sancțiunile împotriva liderilor de la tiraspol au fost introduse pentru prima dată în 2010 și sunt revizuite anual de atunci. De această dată, acestea au fost prelungite până la data de 31 octombrie 2021.

Amintim că președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că speră la soluționarea conflictului transnistrean și a menționat că formula potrivită pentru această realizare trebuie să includă și retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul moldovean din stânga Nistrului.

La rândul lor, reprezentanții Dumei de Stat din Federația Rusă susțin că acest lucru este imposibil, întrucât ar duce la dezghețarea conflictului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X