Un fost deputat și doi procurori au ajuns sub lupa ANI. Încălcările depistate de inspectorii de integritate

Autor: , in Actualitate / Social / 23 noiembrie, 2020, 20:23 Etichete:

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat, în perioada 16 – 20 noiembrie 2020, cinci controale pe avere în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, unui membru al Comisiei Electorale Centrale, unui fost procuror anticorupție din Chișinău, unui procuror din Dubăsari și a unui șef de Oficiu teritorial al Cancelariei de Stat.

Trei procese verbale cu privire la contravenție au fost întocmite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un procuror din Chișinău, un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova și un consilier municipal din Consiliul municipiului Chișinău.

Inspectorii de integritate au emis patru acte în care au constatat situații de conflict de interese admise de către un președinte de raion, doi primari și un director de gimnaziu. Două cauze contravenționale au fost pornite pe numele unui polițist pentru că nu a depus declarația de avere și interese personale, iar un șef de întreprindere individuale a împiedicat activitatea ANI prin faptul că nu a prezentat informațiile solicitate de inspectorul de integritate.

În procedurile ANI sunt vizați și patru primari din raioanele Drochia, Cantemir, Basarabeasca, Sîngerei și trei consilieri locali din Stăuceni, raioanele Șoldănești și Cahul.

Totodată, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 11.250 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X