Foto simbol: sputnik

Trei persoane au fost reținute în flagrant, apoi plasate în arest, pentru punerea în circulație a bancnotelor false. În rezultatul acțiunilor de anchetă a fost posibilă realizarea achiziției de control a unui lot în valoare de 5 mii euro în bancnote false cu nominalul a câte 500 euro. Ulterior, la a doua tranzacție, au fost depistate și ridicate alte 116 bancnote false cu același nominal de 500 euro, în total, 63 mii euro falși.

Reprezentanții Procuraturii Generale precizează că rezultatul măsurilor speciale de investigații indică asupra activității criminale a unui grup mai larg de persoane, bine organizat, care intra în posesia valutei străine contrafăcute, inclusiv dolari americani, pe care îi introduceau în Republica Moldova, unde îi puneau în circulație.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au mai depistat arme, muniții deținute ilegal, obiecte de preț, precum și mijloace financiare, care au fost ridicate și supuse expertizelor.

Este de menționat că, deși procurorii, în baza probatoriului și circumstanțelor din dosar, au ajuns la concluzia că în privința tuturor celor trei persoane identificate la moment există temei de arestare preventivă, înaintând în acest sens demersuri judecătorilor de instrucție. Măsurile aplicate au fost diferite, astfel încât o femeie care avea rolul de a identifica potențiali cumpărători ai valutei străine și a o pune în circulație, a fost plasată în arest la domiciliu – hotărâre care a fost contestată de către procurori.

Învinuiții sunt doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani, care au fost anterior judecați pentru alt gen de infracțiuni. Pentru fapta de care sunt învinuiți acum, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Acțiunile au derulat în cadrul unui dosar penal, iar procurorii PCCOCS, de comun cu angajații Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a INI al Inspectoratului General al Poliției (IGP), precum și ai Direcţiei asistenţă operativă a IGP şi BPDS „Fulger” au reținut cele trei persoane, membri ai unui grup criminal organizat, specializat în punerea în circulație a bancnotelor false.

Foto: procuratura.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here