Foto: Facebook

Îndrăgitul actor și regizor Vlad Ciobanu va fi petrecut pe ultimul drum, miercuri, 25 noiembrie. Diagnosticat de peste jumătate de an cu leucemie, a murit la vârsta de 53 de ani, iar decesul a survenit în dimineața zilei de 22 noiembrie, la un spital din orașul Iași, România. La data de 13 noiembrie, familia actorului a anunțat că a fost testat pozitiv și la COVID-19.

„Pentru cei ce vor dori să-și ia rămas bun, să-l petreacă pe ultimul drum pe fratele meu, Vlad Ciobanu – mâine, miercuri, 25 noiembrie -, facem următorul anunț. Între 11:00 și 12:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Vlad va fi depus în holul teatrului „Luceafărul” din Chișinău (str. Veronica Micle nr. 7). Serviciul religios și înhumarea vor avea loc la Cimitirul Central, Armenesc, la 12:30”, a anunțat Vitalie Ciobanu, fratele actorului.

Totodată, Vitalie Ciobanu a menționat că „din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, nu vom organiza un parastas – masă de pomenire”.

Actorul a fost diagnosticat cu leucemie și a fost internat în luna iulie în Secția hematologie din cadrul Institutul Regional de Oncologie de la Iași.

În ultimii ani de viață, Vlad Ciobanu a ocupat funcția de director al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău. Instituție responsabilă de producerea proiectelor culturale din diverse domenii, între care arte scenice, muzică, literatură, arte plastice și media.

Vlad Ciobanu a devenit celebru, după ce pe vremea când era adoscelent a jucat rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”.

Producția cinematografică, regizată de către Emil Loteanu, a fost realizată în anul 1987.

De asemenea, actorul a interpretat și alte roluri, între care Hamlet, Macbeth şi Don Juan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here