Foto: Facebook, CEC

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat procedura de control privind eventuala încălcare a regimului juridic de declarare a averii și a intereselor personale în privința membrului Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vadim Filipov. Anunțul a fost făcut de Iurie Reniță, tot el fiind cel care a solicitat controlul.

Reniță a cerut ca responsabilii de la ANI să verifice averea lui Filipov, precizând că acesta ar fi făcut împrumuturi în perioada 2015-2016 de la SRL „Exclusiv Media” în suma de 1 milion lei, bani care n-au fost menționați în declarația de avere, deși era obligat să o facă în calitate de funcționar cu demnitate publică – consilier în Consiliul Municipal Chișinău din partea PSRM.

„Vadim Filipov, actualmente membru al CEC din partea PSRM, face parte din cei mai apropiați “tovarăși de luptă” ai lui Igor Dodon, fiind consătean și rudă cu acesta. Filipov este într-o situație similară cu alți tovarăși psrm-iști și consăteni de-ai lui Dodon – e vorba de Corneliu Furculiță și Vasile Bolea. Ca și Maxim Lebedinschi, secretar general al CEC din partea PSRM, Vadim Filipov a făcut împrumuturi în perioada 2015-2016 de la SRL “Exclusiv Media” în suma de 1 milion lei, bani care n-au fost menționați în declarația de avere, deși era obligat să o facă în calitate de funcționar cu demnitate publică – consilier în Consiliul Municipal Chișinău din partea PSRM”, a anunțat Reniță.

„În 2016, mai mulți fruntași psrm-iști au făcut împrumuturi masive de peste 30 milioane de lei, prin intermediul SRL “Exclusiv Media” al lui Corneliu Furculiță și spălați prin filiera Bahamas, care au fost folosiți în campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016. Din cei 29 de fruntași și activiști psrm-iști, implicați în această spălare de bani din Federația Rusă, prin offshore-ul din Bahamas “Westerby Limited”, fac parte deputații PSRM Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, inclusiv actualul adjunct de la SPPS generalul Petru Corduneanu. Dosarele acestor deputați, deopotrivă cu cele ale lui P. Corduneanu, M. Lebedinschi și Vadim Filipov și încă a 22 socialiști, se află în examinare atât la ANI cât la și Pocuratura Anticorupție urmare sesizărilor mele si a celor comune cu deputații Octavian Tâcu si Lilian Carp”, a precizat parlamentarul Iurie Reniță.

Foto: Iurie Reniță

Amintim că, Autoritatea Naționale de Integritate (ANI) a anexat la dosarul de control aflat în derulare sesizarea deputatului Iurie Reniță privind „încălcările regimului juridic al declarării averii de către deputatul socialist Corneliu Furculiță”.

Vezi și: Sesizarea privind declararea averii de către socialistul Corneliu Furculiță, admisă de ANI (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here