După ce a instalat ilegal zeci de posturi de control, Tiraspolul permite trecerea „liberă” a cetățenilor de ziua pretinselor alegeri a Sovietului Suprem

Autor: , in Actualitate / Social / 24 noiembrie, 2020, 19:44 Etichete: ,

Locuitorii din stânga Nistrului, care se află în afara regiunii controlate de separatiști, vor putea circula „liber” pe 29 noiembrie, în ziua așa-ziselor alegeri ale „membrilor Sovietului Suprem” de la Tiraspol. Autoritățile neconstituționale anunță că vor oferi cetățenilor cu drept de vot „la intrare” un tichet valabil pentru o zi, pe care trebuie să-l arate la trecerea liniei administrative la întoarcere. 

Astfel, organul electoral din stânga Nistrului s-a adresat sediului operațional de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus cu solicitarea de a oferi oamenilor posibilitatea de a trece liber pretinsa „frontieră cu Republica Moldova”, în ziua așa-ziselor alegeri, care se vor desfășura pe data de 29 noiembrie.

În ziua de 29 noiembrie 2020, la punctele de control instalate ilegat de-a lungul liniei administrative, alegătorilor care vor intra pe teritoriul controlat de autoritățile neconstituționale, li se va emite un tichet individual de către grăniceri, cu ajutorul căruia cetățenii vor părăsi teritoriul în aceeași zi, fără să fie impuși să stea în carantină 14 zile.

Comisia electorală de la Tiraspol a precizat că decizia vizează și alegătorii cu domiciliul înregistrat în localitățile aflate sub jurisdicția autorităților constituționale, precum Varnița, Copanca, Slobozia, Molovata Nouă, Cocieri, Pogrebea, Doroțcaia, Coșnița și Pîrîta.

În comunicatul așa-zisei comisii electorale, localitățile menționate mai sus sunt etichetate „drept localități ce se află temporar sub jurisdicția Republicii Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X