Foto: Captură video

Locuitorii din stânga Nistrului, care se află în afara regiunii controlate de separatiști, vor putea circula „liber” pe 29 noiembrie, în ziua așa-ziselor alegeri ale „membrilor Sovietului Suprem” de la Tiraspol. Deputatul Platformei DA, Andrei Năstase, susține că o reacție în primul rând ar trebui să vină din partea statului.

„Chiar astăzi am discutat cu mai mulți consilieri despre situația pandemică. Eu mi-au explicat că la Răscăieți, acolo unde a fost o secție de votare, foarte multă lume s-a infectat cu COVID-19, după alegerile prezidențiale. Lucrurile sunt foarte grave. Trebuie să fim atenția la capitolul infectări”, a declarat Vasile Năstase, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE.

Deputatul menționează că „este o problemă propriu-zisă chiar cu aceste alegeri”.

„Aceste alegeri sunt neconstituționale. Ar trebui să vină o reacție din partea statului. Nu ne putem permite ca acolo ca cineva să își bată joc în asemenea hal (…) Cinismul nu are margini”, a argumentat parlamentarul.

În ziua de 29 noiembrie 2020, la punctele de control instalate ilegat de-a lungul liniei administrative, alegătorilor care vor intra pe teritoriul controlat de autoritățile neconstituționale, li se va emite un tichet individual de către grăniceri, cu ajutorul căruia cetățenii vor părăsi teritoriul în aceeași zi, fără să fie impuși să stea în carantină 14 zile.

Vezi și: După ce a instalat ilegal zeci de posturi de control, Tiraspolul permite trecerea „liberă” a cetățenilor de ziua pretinselor alegeri a Sovietului Suprem

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here