Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, susține că a făcut niște bilanțuri, dar nu totale pentru că mai este nevoie de analizat punctual, după ce la scrutinul prezidențial a obținut peste 3% din sufragii, menționând că nu intenționează să se retragă din politică și formațiunea pe care o conduce se pregătește pentru viitoarele alegeri parlamentare.

„Scrutinul prezidențial ne-a demonstrat tuturor că Republica Moldova vrea o schimbare, iar prin acest rezultat foarte bun pentru partida pro-europeană iată că se pun bazele unui nou început. Este o victorie importantă a treptei, a forțelor pro-europene. Este un vot împotriva actualului președinte și a Guvernului (…)”, a declarat Năstase, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Năstase a precizat că Platforma Demnitate și Adevăr își va revedea abordările.

„Personal am tras niște concluzii pentru mine, dar și partidul. Vom veni mult mai determinați, mult mai asumați în ceea ce facem, astfel încât fundamentul pe care ne-am construit demnitatea și adevărul să fie însoțit în continuarea mai mult și mai mult de dezvoltare, de asumare, de acțiune, astfel încât rezultatul de la viitoarele alegeri parlamentare să fie unul mai bun decât cel pe care l-am obținut în acest scrutin. Trebuie să ținem cont și de conjunctură care nu a fost simplă”,a argumentat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA afirmă că „ceea ce n-am reușit în 2016, slavă Domnului, iată că s-a reușit în 2020”: „Am scăpat și de Plahotniuc și de Dodon, dar aceasta nu înseamnă că Republica Moldova a scăpat de sărăcie, corupție și nedreptate”.

Întrebat dacă rezultatul de 3,26 la primul tur de scrutin prezidențial este un eșec, Năstase a spus că „este o cădere, dar viața unui politian nu este doar din succes”.

„Eu știu să învăț din înfrângeri. Știu să mă ridic, ceea ce este foarte important. Referitor la acest scor, eu mi-l asum în totalitate (…) La următoarele alegeri parlamentare vom fi mult mai determinați, partidul va fi mai profesionalizat și întărit (…) Nu mă retrag din politică pentru că nu am dus la bun sfârșit ceea ce mi-am propus”, a explicat liderul Platformei DA.

La alegerile prezidențiale, potrivit Comisiei Electorale Centrale(CEC), după numărarea a 100% din sufragii, Andrei Năstase a obținut 43.924 de voturi, adică 3,26%.

Potrivit calculelor ADEPT, cel mai scump vot în această campanie electorală s-a dovedit a fi cel al lui Andrei Năstase, care a investit peste 2,2 milioane de lei în campania electorală, adică 50.2 lei pentru un vot.

Renato Usatîi, cel care a cheltuit cei mai mulți bani în campanie, peste 9 milioane de lei, a „plătit” pentru un vot 39,93 de lei. Urmează Violeta Ivanov, cu cheltuieli de peste 2 milioane de lei și peste 23 de lei pentru un vot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here