Ambasadoarea Austriei în Reuiblica Moldova, Stella Avallone/http://presedintia.md/

Noua ambasadoare agreată a Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone, a fost astăzi primită la Președinție, unde a transmis scrisorile de acreditare șefului statului, Igor Dodon. Reprezentanta serviciului diplomatic al Austriei în țara noastră o va înlocui pe ex-ambasadoarea Christine Freillinger, decorată recent cu „Ordinul de Onoare”. 

Potrivit unui comunicat oficial al Președinției, șeful statului a apreciat dinamica ascendentă a relaţiilor moldo-austriece, menționând că pe parcursul anilor, Austria şi-a confirmat sprijinul pentru Republica Moldova în toate domeniile, iar ex-Ambasadoarea Austriei în țară noastră, dna Christine Freilinger, a fost decorată în septembrie curent, cu distincția „Ordinul de Onoare”, în semn de profundă gratitudine pentru contribuția adusă la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie.

În cadrul dialogului, Igor Dodon a exprimat mulțumire pentru asistența umanitară oferită de Austria la solicitarea țării noastre în lupta cu pandemia.

Oficialii au fost unanimi în opinia că între țările noastre există un potențial nevalorificat de colaborare în toate domeniile. Șeful statului a optat pentru creșterea volumului comerțului bilateral, precum și pentru diversificarea cooperării economice. Deși Austria rămâne unul dintre principalii investitori străini în Republica Moldova, Președintele a exprimat interesul față de atragerea unor noi investiții austriece în țara noastră, în condițiile în care Moldova oferă foarte multe opțiuni.

Igor Dodon i-a urat succes noii Ambasadoare a Austriei în ţara noastră, asigurând-o de susţinere deplină și deschidere pentru dialog.

Ambasadoarea Austriei în Reuiblica Moldova, Stella Avallone/http://presedintia.md/
Ambasadoarea Austriei în Reuiblica Moldova, Stella Avallone/http://presedintia.md/
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here