Sărbătorile de iarnă, fără tradiționalele târguri și concerte. Ce planuri are Primăria Chișinău pentru Crăciun și Revelion

Autor: , in Actualitate / Social / 24 noiembrie, 2020, 00:21 Etichete: , , , ,

În acest an vom întâlni sărbătorile de iarnă în plină pandemie, fără târguri și concerte și, cel mai important, fără aglomerări. Chiar și așa, primarul Capitalei a anunțat că în fiecare sector al orașului va avea locații care vor fi amenajate în spiritul sărbătorilor de iarnă, inclusiv Piața Marii Adunări Naționale, unde a început deja asamblarea bradului procurat în anii precedenți. 

„Mâine preturile urmează să prezinte conceptul de amenajare a celor locații care sunt alese în sectoare pentru a fi gata atmosfera de sărbătoare. Sunt interzise toate formele de comercializare a diferitor produse, de la iarmaroace, târguri dar și orice fel de mâncare. Nu vor fi organizate concerte cu excepția melodiilor de Crăciun care pot fi puse pentru atmosfera caldă de sărbători cu instalații muzicale în diferite zone”, declarat Ion Ceban la ședința serviciilor Primăriei, care a avut loc luni, 23 noiembrie 2020. 

Edilul a spus că cheltuielile mari de altădată pentru sărbătorile de iarnă, în acest an vor fi simbolice: „Cu minim resurse suntem siguri că putem aduce magia sărbătorilor de iarnă în Capitală”, a adăugat el. 

Potrivit primarului, în centrul Capitalei va fi împodobit bradul procurat în anii precedenți și urmează să fie aranjate decorațiunile. Clopotnița de la Catedrală deja a luat straie de sărbătoare, urmează și celelalte locații, care vor fi amenajate în stil minimalist.

„Este poate una dintre puținele sărbători, alături de cea de Paște și altele care ne unesc pe toți, or astăzi avem nevoie de unitate, înțelegere și responsabilitate”, a subliniat Ion Ceban. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X