Șase copii din satul Răscăieți din Ștefan-Vodă, cu vârste cuprinse între doi și 15 ani, au rămas orfani după ce, timp de nici două luni, au rămas fără ambii părinți. Mama acestora, o femeie de 35 de ani, a fost găsită fără suflare în această dimineață în casă, iar tatăl copiilor a fost omorât în bătaie la începutul lunii octombrie anul curent. 

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului Național de Poliție, oamenii legii au fost alertați în dimineața zilei de marți, 24 noiembrie, la ora 06:30, de către asistenta medicală din localitate, care a comunicat că a depistat o femeie de 35 decedată la domiciliu. 

Cadavrul femeii a fost depistat de fiica acesteia de 15 ani, care a anunțat asistenta medicală. Femeia creștea și educa șase copii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani.

Din declarațiile rudelor în ultima perioadă de timp aceasta se simțea rău, având simptome caracteristice răcelii, dar evita să se adreseze la medic.

În urma examinării efectuate de medicul legist, pe corpul femeii nu au fost depistate urme de moarte violentă. Se crede că femeia ar fi decedat din cauza pneumoniei.

Pe cazul dat a fost inițiat proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Poliția precizează că soțul femeii decedate astăzi a fost omorât în bătaie la 5 octombrie 2020, în urma unui conflict cu un bărbat de 26 ani. Acesta avea 45 ani.

Amintim că tragedia s-a produs în seara de 5 octombrie. Agresorul și victima consumaseră alcool împreună, după care între ei s-a iscat un conflict. Tânărul de 26 de ani l-a atacat pe amicul de 45, lovindu-l violent în cap, după care l-a pus într-o mașină care se afla în curtea gospodăriei pentru ca acesta să-și revină. Ulterior, când și-a dat seama că acesta nu mai dă semne de viață, a chemat ambulanța.

Pe acel caz, Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă a pornit o cauză penală, iar suspectul a fost reținut și ulterior plasat în arest.

Acum, poliția din Ștefan Vodă, împreună cu administrația publică locală, întreprind măsurile necesare pentru preluarea copiilor într-un Centru de plasament din raionul Ștefan Vodă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here