Sergiu Litvinenco

Magistrații Curții de Apel Chișinău au declarat inadmisibilă contestația depusă de Olesea Stamate, reprezentata Maiei Sandu pe durata campaniei electorale, prin care a solicitat sancționarea lui Igor Dodon pentru că nu ar fi declarat chelutielile la distribuirea ziarelor electorale.

Ședința de judecată a avut loc marți, 24 noiembrie. Constestația a fost examinată și declarată inadmisibilă de magistrata Angela Bostan. De menționat că cererea urma să fie examinată încă la data de 21 noiembrie, însă ședința a fost amânată din motiv că unul dintre judecători din complet a manifestat simtome de COVID-19.

CA Chișinău

Amintim că PAS a cerut miercuri, 11 noiembrie, după scandalul de la editura „Universul”, sancționarea lui Igor Dodon, invocând că nu a raportat toate cheltuielile. Însă vineri, 13 noiembrie, subiectul a fost exclus de pe ordinea de zi la propunerea lui Vasile Gafton, care a spus că documentul este o contestație, nu o sesizare, lucru negat de către vicepreședinta PAS.

Totuși, a doua zi, pe 14 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat că faptele invocate de către reprezentanta candidatei PAS, Maia Sandu, Olesea Stamate, în sesizarea prin care a cerut sancționarea lui Igor Dodon „nu s-au confirmat”.

Vezi și: CEC: Faptele invocate în sesizarea depusă împotriva lui Dodon nu s-au confirmat

Miercuri, 11 noiembrie, unii activiști civici și membri ai PAS au surprins printarea a zeci de mii de ziare de promovare a lui Igor Dodon la editura de stat Universul. În opinia lor, Dodon a comis mai multe încălcări ale legislației electorale, printre care folosirea resursei administrative și falsificarea rapoartelor financiare la CEC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here