Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANPSC) a anulat contractul de achiziții publice privind procurarea celor 100 de autobuze ISUZU pentru Chișinău. În acest sens, municipalitatea anunță că grupul de lucru responsabil de organizarea licitației privind achiziționarea lotului de autobuze va examina respectiva decizie.

În urma hotărârii ANPSC municipalitatea este obligată să reevalueze ofertele companiei ISUZU (desemnată câștigătorul licitației) și companiei BMC participante la concurs.

Potrivit comunicatului emis de Primăria Capitalei, hotărârea ANPSC a fost emisă în baza contestațiilor depuse de ceilalți participanți la licitație privind modul de desemnare a ofertantului câștigător, iar municipalitatea să reevalueze ofertele în termen 15 zile luând în considerare constatările din partea motivată a deciziei.

Vezi și: A fost desemnată compania care va livra 100 de autobuze Chișinăului. Detalii despre preț, garanție și deservire

În context, primarul Ion Ceban a declarat că reprezentanții grupului de lucru la nivel municipal, precum și alți responsabili vizați în acest proces urmează să se convoace pentru a identifica soluțiile necesare, în contextul în care Chișinăul are nevoie stringentă de suplinirea unităților de transport public pe rutele urbane și interurbane.

„Am aflat cu surprindere că suntem puși în situația să reevaluăm ofertele, în timp ce la nivel de municipalitate a fost respectată legislația în vigoare, iar procedurile privind desfășurarea licitației au fost transparente”, a menționat edilul.

Totodată, Agenția Națională Pentru Soluționarea Contestațiilor, a respins ca nefondată contestația depusă de compania MAZ, cu privire la descalificarea de participare la concurs, în baza deciziei grupului de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor.

E de menționat că municipalitatea a lansat la finele lunii iulie concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie 2020. La concurs au fost depuse 4 oferte din partea companiilor producătoare: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here