PG se delimitează de declarațiile lui Veaceslav Platon: „Instituția nu necesită intermediari pentru a informa publicul”

Autor: , in Actualitate / Economic / Justiție / 25 noiembrie, 2020, 12:08 Etichete: , , , ,

Procuratura Generală (PG) se delimitează de declarațiile lui Veaceslav Platon și reamintește că instituția nu necesită intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui, informează un comunicat de presă a instituției. 

Reacția PG vine după ce omul de afaceri, recent eliberat din închisoare, a făcut o serie de declarații în cadrul unei emisiuni TV, pe marginea dosarului privind frauda bancară, lăsând să se înțeleagă că este la curent cu evoluțiile anchetei, care, potrivit acestuia, ar fi deja finalizată.

„Ca urmare a declarațiilor făcute de către cetățeanul Platon Veaceslav, Procuratura Generală informează că se delimitează de declarațiile cetățeanului Platon și reamintește că instituția nu necesită intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Procuratura va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele pe care le are în gestiune” se arată în comunicatul PG.

Amintim că Platon a declarat marți, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că dosarul jafului bancar este practic finalizat și că ar urma condamnări în acest sens.

Tot atunci, omul de afaceri a mai spus că Republica Moldova ar avea dreptul de a recupera aproximativ 3,7 miliarde de lei de la Gazprombank, o bancă din Federația Rusă care ar fi beneficiat de credite de la Banca de Economii, în operațiunea cunoscută și ca jaful miliardului, susține controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X