Cultura Republicii Moldova a rămas cu un gol imens. Celebrul actor, Vlad Ciobanu, care a decedat acum patru zile, a fost înmormîntat la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală. Înainte de a fi condus pe ultimul drum, corpul neînsuflețit al actorului a fost depus în holul teatrului „Luceafărul” unde a jucat mai multe roluri. Acolo, au venit rude, colegi de scenă, dar și oficiali, ca să-și ia rămas-bun de la îndrăgitul om de artă.

„E un moment groaznic pe care îl trăim în familie. 53 de ani, vă dați seama – un om în plină activitate, în floarea vârstei, cu foarte multe proiecte, cu foarte multe gânduri, dorințe de a realiza… și teatrale, și artistice, în general”, a declarat Vitalie Ciobanu, fratele actorului.

„Patru ani de zile mi-a fost părinte, practic. Și m-a ghidat în ceea ce ține de valoare, de bine, de frumos, de cuvânt, de verticalitate, de țară și evident că este o pierdere foarte mare pentru cultura Republicii Moldova și, în general, pentru teatrul monden”, a menționat actorul Nicu Țurcanu.

I-au adus adus un ultim omagiu și mai mai mulți oficiali, între care președinta aleasă, Maia Sandu. 

„Eu l-am admirat pe Vlad Ciobanu de atunci de când l-am văzut prima dată la televizor. L-am cunoscut în persoană mai târziu, când eram la Ministerul Educației, atunci când Vlad a venit și a zis că vrea să lucreze cu tinerii, să îi pregătească pe tineri pentru a deveni actori și atunci am făcut împreună un proiect, am reușit să-l ajutăm pe el și pe echipa lui și după asta ne-am bucurat de sepctacolele pe care le-am făcut împreună cu tinerii. Este o mare tragedie ceea ce s-a întâmplat”, a menționat Sandu.

„A fost un Luceafăr adevărat și va rămâne pentru toată viața. Văd că sunteți tineri cu toții și deja îl iubiți, iar noi l-am văzut în mai multe roluri. Este o pierdere foarte mare. Pentru întreaga cultură națională, pentru Teatrul „Luceafărul”, pentru cinematografie, pentru toți cei care l-au cunoscut”, a punctat Lilia Pogolșa, ministra Educației, Culturii și Cercetării.

Vlad Ciobanu a decedat duminica trecută, la vârsta de 53 de ani, la un spital din Iași, unde se afla din luna iulie. Actorul avea leucemie, iar după a treia chimioterapie s-a infectat cu noul coronavirus. În ultimii ani de viață, Vlad Ciobanu a ocupat funcția de director al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău. El a devenit celebru, după ce a jucat la o vârstă fragedă rolul lui Mihai Emineascu în filmul „Luceafărul” regizat de Emil Loteanu. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here