(VIDEO) Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: „Este în interesul fundamental al UE să lucreze îndeaproape cu R. Moldova”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 26 noiembrie, 2020, 15:48 Etichete: ,

Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană, Siegfried Mureșan, a declarat în plenul Parlamentului European că este în interesul fundamental al Uniunii Europene să lucreze îndeaproape cu Republica Moldova, unde un candidat pro-reformă, ataşat de valorile europene şi de statul de drept, a câştigat alegerile împotriva preşedintelui în funcţie pro-Kremlin.

„În Republica Moldova, o țară cu care avem frontieră directă, un candidat pro-european, un candidat pro-reformă, atașat de valorile europene și de statul de drept, a câștigat alegerile împotriva președintelui în funcție pro-rus, pro-Kremlin”, a declarat europarlamentarul.

Înaltul oficial a menționat că alegerea unui nou președinte este o veste bună pentru Europa: „Este important să lucrăm îndeaproape cu această țară din imediata vecinătate a Uniunii Europene. Este în interesul lor, dar este și în interesul nostru fundamental”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X