Ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu va avea loc de Crăciun. Dodon: Vom pune la dispoziție tot ce este necesar

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 27 noiembrie, 2020, 12:27 Etichete: , , , ,

Transferul puterii către președinta aleasă, Maia Sandu, va avea loc în ziua de Crăciun, sau în ajunul Crăciunului. Anunțul a fost făcut de către președintele în exercițiu, Igor Dodon în vlogul său săptămânal, care a menționat că angajații de la Parlament se ocupă deja de acest subiect. 

„Trebuie să asigurăm transferul puterii către noul președinte. Vom asigura tot ce ține de inaugurare. Colegii din instituția prezidențială se ocupă de asta”, a spus Igor Dodon. 

Oficialul a mai spus că primele contacte dintre angajații instituției prezidențiale și staff-ul Maiei Sandu deja au avut loc.

„Se discută că pe 24 sau 25 decembrie o să aibă loc inaugurarea. Nu sunt niciun fel de probleme, succese. Tot ce este necesar punem la dispoziție”, a menționat șeful statului.

Amintim că Maia Sandu a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X