Ministerul de Externe rus: Intenția Maiei Sandu de a retrage trupele din stânga Nistrului subminează eforturile de soluționare pașnică a conflictului

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 27 noiembrie, 2020, 13:43

Intenția președintei alese a Republicii Moldova, Maia Sandu, de a căuta retragerea Grupului Operațional al Forțelor Ruse din regiunea transnistreană ar submina eforturile pentru o soluționare pașnică a conflictului transnistrean. Declarația aparține reprezentantei Ministerului de Externe din Federația Rusă, Maria Zaharova.  

„Considerăm că această declarație are drept scop subminarea eforturilor de soluționare pașnică a problemei transnistrene”, a spus Maria Zaharova, care a menționat că datorită prezenței forțelor de „menținere a păcii” în regiune a fost păstrată stabilitatea și „nu s-a vărsat sânge” timp de 25 de ani, a mai adăugat Zaharova, citată de TASS.

Reacția Ministerului de Externe rus vine după ce Maia Sandu a declarat în cadrul unui interviu oferit publicației ucrainești „Evropeiskaia Pravda”, că formula potrivită pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean trebuie să includă retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul moldovean din stânga Nistrului.

La rândul lor, reprezentanții Dumei de Stat din Federația Rusă au spus că acest lucru este imposibil, întrucât ar duce la dezghețarea conflictului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X