PAS, după ce Igor Dodon a anunțat că este gata să-i acorde Maiei Sandu tot suportul în procesul de tranziție administrației prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 27 noiembrie, 2020, 15:20 Etichete: , ,

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit cu o reacție după ce vineri, 27 noiembrie, președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că este gata să-i acorde Maiei Sandu tot suportul necesar în procesul de tranziție a administrației prezidențiale. 

„De la Igor Dodon, acum, se cere un singur lucru – să asigure transferul de putere și să plece împreună cu guvernul lui, cu care împreună au adus țara în dezastru”, spun reprezentanții PAS. 

Reacția vine după ce președintele în exercițiu, Igor Dodon, a declarat vineri că nu va crea niciun fel de blocaje în activitatea noului președinte ales, ci din contra, este gata să acorde tot suportul.  

Mai mult, oficialul a spus că PSRM, partidul condus neoficial de el, este gata să susțină un guvern propus de Maia Sandu.

Tot vineri, Igor Dodon a spus că transferul puterii către noul președinte ales va avea loc pe data de 24 sau 25 decembrie 2020

Amintim că Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, în cel de-al doilea tur care s-a desfășurat la data de 15 noiembrie 2020.

CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X