Foto: diez.md

Deși consideră alegerile prezidențiale în continuare „neconstuționale”, iar în consecință și pe câștigătoarea lor, Maia Sandu, „un președintele neconstituțional”, comuniștii îi solicită acesteia să dizolve Parlamentul.

Într-un comunicat de presă, comuniștii menționează că „Maia Sandu este de asemenea un președinte neconstituțional, la fel cum până la ea a fost Igor Dodon, iar din punct de vedere al normelor juridice, între ei nu există absolut nici o diferență”.

PCRM mai precizează că „începând cu anul 2012, în mod consecvent l-am criticat pe Dodon și pe așa-numiții socialiști ai lui, nu putem să nu fim satisfăcuți de faptul că acest trădător, acest om mincinos, fățarnic și corupt a pierdut alegerile în mod rușinos”.

„Asta nu înseamnă însă că salutăm alegerea Maiei Sandu. Între noi se află o enormă prăpastie doctrinară și ideologică. Pentru comuniști, abordările liberale inumane ale Maiei Sandu și ale adepților ei în ceea ce privește administrarea economiei, a sferei sociale, a sănătății și a educației sunt inacceptabile. În opinia noastră, închiderea școlilor, a instituțiilor medicale, reducerea cheltuielilor pentru cercetări științifice fundamentale și pentru cultură nu poate fi îndreptățită nici cu un fel de calcule. Iar toate acestea s-au întâmplat în perioada când Maia Sandu se afla în funcția de ministru al Educației în guvernele corupte ale lui Filat și Leancă, precum și în cea de prim-ministru în guvernul de coaliție format cu socialiștii lui Dodon”, se arată în document.

Totuși, comuniștii menționează că ar putea-o susține pe Sandu în anumite privințe.

„Suntem dispuși să sprijinim acele acțiuni care vor fi direcționare la lupta împotriva mafiei și corupției – în cazul în care această luptă nu a fost doar o promisiune electorală. Noi suntem dispuși să sprijinim acțiunile menite să unească societatea moldovenească dezbinată. Va fi corect dacă Maia Sandu va declara în mod public că relațiile cu Federația Rusă vor fi construite nu pur și simplu pe o bază pragmatică, ci își vor păstra caracterul lor strategic, frățesc și privilegiat. Importantă și principială ne pare necesitatea de a-i tempera pe cei mai înveterați unioniști și naționaliști din cel mai apropiat anturaj al său”, precizează comunicatul.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova de asemenea insistă, în final „asupra faptului că președintele Sandu trebuie să-și îndeplinească principala sa promisiune electorală – să dizolve Parlamentul în cel mai scurt timp”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here