Anchetă în cazul morții lui Maradona. „Infirmiera și-a modificat declarația dată procurorului”

Autor: , in Externe / Sport / 28 noiembrie, 2020, 15:30

Justiţia argentiniană a deschis o anchetă pentru a determina dacă a existat neglijenţă în cazul decesului lui Diego Maradona. Astfel, parchetul încercând să afle dacă fostul jucător a primit îngrijirile necesare.

„Ancheta a fost deschisă deoarece este vorba despre o persoană care a murit acasă şi nimeni nu a semnat un certificat de deces. Asta nu înseamnă că există suspiciuni de nereguli”, a declarat o sursă judiciară.

Campionul mondial din 1986 a murit, miercuri, la 60 de ani, de „insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut”. El a murit la locuinţa sa din localitatea Tigre, unde locuia din 11 noiembrie.

„Noi trebuie să determinăm dacă s-a făcut ce trebuia sau nu. Infirmiera (aflată în serviciu când Maradona a decedat) a făcut o declaraţie la procuror în ziua morţii lui Diego, apoi a modificat-o, apoi a mers la TV şi a spus că ceea ce a afirmat i s-a impus, deci sunt contradicţii în declaraţia sa”, a declarat un membru al familiei lui Maradona sub protecţia anonimatului.

Potrivit News, parchetul aşteaptă rezultatele testelor toxiologice şi a cerut dosarul medical, dar şi înregistrările de la camerele de supraveghere din cartierul unde Maradona şi-a trăit ultimele zile.

O altă polemică se referă la fotografiile unui angajat al pompelor funebre care se afla lângă sicriul descoperit cu trupul neînsufleţit al lui « Pibe de Oro ». Deşi autorul şi-a cerut scuze în mod repetat, avocatul lui Maradona a promis că va lua măsuri.

Deja procurorii au început să audieze martorii. „Am putut stabili că un infirmier însărcinat cu îngrijirea lui a fost ultima persoană care l-a văzut în viaţă în jurul orei 06.30, la schimbarea de tură”, se arată într-un comunicat al Parchetului. Acesta a afirmat că Maradona se odihnea şi a asigurat că „dormea şi respira normal”.

Infirmiera care a preluat tura şi era prezentă în momentul decesului a precizat că l-a auzit pe Maradona „mişcându-se” aproape o oră mai târziu. Anterior, ea anunţase că l-a văzut dormind la ora 11:00 şi nu a vrut să-l deranjeze, preferând să-i aştepte pe psihiatra Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz.

Aceştia, vâzând că Maradona nu reacţionează când au încercat să-l trezească, au dat alerta. Un medic de cartier a încercat să-l reanimeze. Potrivit înregistrărilor telefonice dar şi a camerelor de securitate din cartier, prima ambulanţă a ajuns la ora 12.27, adică după zeci de minute.

De asemenea, se discută şi despre faptul că Maradona a ales să se recupereze la domiciliu, pentru a fi aproape de fiicele sale. După operaţia la creier, convalescenţa sa, conform medicului personal Dr Luque, mergea bine. Dar sănătatea lui era fragilă din cauza antecendentelor cardiace. El a avut şi un sevraj cauzat de consumlui de alcool, alcool pe care îl consuma în combinaţie cu numeroase medicamente.

„Clinica a recomandat să fie spitalizat în altă parte, dar familia a decis altceva. Fiicele sale au semnat autorizaţia de ieşire din spital”, a declarat un membru al familiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X