Filip: R. Moldova are nevoie de un nou Guvern. Am înțeles și semnalul cetățenilor

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 noiembrie, 2020, 12:56

Republica Moldova are nevoie de un nou Guvern, susţinut de o majoritate largă în Parlament. Declarația a fost făcută de liderul democraților, Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni de la Tvr Moldova. Fostul premier susține că dorinţa de schimbare a guvernării a fost exprimată și prin votul cetăţenilor la alegerile prezidenţiale, unde au votat nu doar pentru o modificare la Președinție.

„Cetăţenii au votat nu doar o schimbare la Preşedinţie. Prin acest vot al cetăţenilor a fost transmis un semnal şi noi, cei de la PDM, am înţeles foarte bine acest semnal, că oamenii îşi doresc o schimbare la nivel de guvernare. Acest semnal care a fost transmis trebuie tratat cu toată responsabilitatea. Pe o platformă largă trebuie să ajungem la un consens, să fie identificat un prim-ministru apolitic, agreat şi cu partenerii noştri de dezvoltare”, a declarat Filip.

Liderul democraților sugerează că schimbarea înseamnă învestirea unui nou Guvern.

„Din punctul nostru de vedere, asta (n.r: un nou Guvern) ar fi varianta cea mai bună. Să fie votat un Guvern, agreat de toţi, cu un plan anticriză şi putem vorbi despre alegerile anticipate, dar, în acelaşi timp, acest Guvern pune în aplicare acest plan anticriză, pentru că ţara nu poate fi lăsată în haos”, a explicat Pavel Filip.

Liderul democraţilor speră că partidele din Parlament vor da dovadă de maturitate politică.

„În primul rând, viitorul Executiv trebuie să-şi stabilească câteva priorităţi de bază: stabilizarea economică a ţării, lupta cu această pandemie, nişte elemente importante pentru justiţie şi, ulterior, acest Guvern să pregătească ţara pentru alegeri parlamentare anticipate, care pot fi în toamna anului viitor”, a conchis Pavel Filip.

Amintim că, la data de 10 noiembrie, Pavel Filip a anunțat că în spatele acordului care a fost semnat cu PSRM nu mai există nimic.

Deputaţii PDM şi PSRM au semnat la 16 martie 2020 Acordul privind formarea Coaliţiei „Platforma Social-Democrată pentru Moldova” în Parlamentul Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X