„Se pedepsește inclusiv cu pușcărie”. Alaiba s-a adresat lui Stoianoglo, după ce Șor a semnat un proiect de lege (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 noiembrie, 2020, 19:18

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a solicitat să fie clarificat cum a fost posibil ca Ilan Șor să fi semnat un proiect de lege, în timp ce nu s-ar afla în țară.

„Cum a semnat Șor actele? Un mister pe loc gol. Dar există suspiciuni rezonabile că nu el a semnat, lucru care e ilegal. Dacă se adeverește că s-a falsificat o semnătură, atunci e grav. Asta se pedepsește inclusiv cu pușcărie. Să se lămurească Procuratura”, a menționat Alaiba.

Deputatul PAS precizează că Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională și internațională, iar Curtea de Apel Chișinău a emis o încheiere care autorizează un mandat de arest pe numele acestuia, respectiv, acesta s-ar afla în afara Republicii Moldova și nu putea fizic semnătura olografă pe document.

Precizăm că, proiectul de lege se referă la crearea unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei a fost prezentat în Parlament vineri, 27 noiembrie. Detaliul care a stârnit curiozitate în rândul deputaților a fost semnătura lui Ilan Șor pe acest proiect, înregistrat și prezentat de fostul democrat și actual deputat al platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu.

După mai multe replici acide, proiectul nu a fost susținut în Parlament, iar Comisia nu va fi creată.

Vezi și: (VIDEO) Proiect de lege prezentat în Parlament, semnat de Șor. Tauber: „Cu mâna și cu pixul”. Alaiba: „Suspiciuni că s-a admis un fals”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X