(VIDEO) Proiect de lege prezentat în Parlament, semnat de Șor. Tauber: „Cu mâna și cu pixul”. Alaiba: „Suspiciuni că s-a admis un fals”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 noiembrie, 2020, 14:32

Proiectul de lege privind crearea unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei a fost prezentat în Parlament vineri, 27 noiembrie. Detaliul care a stârnit curiozitate în rândul deputaților a fost semnătura lui Ilan Șor pe acest proiect, înregistrat și prezentat de fostul democrat și actual deputat al platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Dumitru Alaiba, a întrebat în cadrul ședinței Legislativului cum a reușit Ilan Șor să semneze actele dacă nu se află în țară.

„În cazul în care semnătura nu este a lui Șor, acesta este fals în acte. Asta poate fi ușor investigat și verificat dacă s-a utilizat curier din străinătate, dacă a fost în țară sau ați călătorit la el (…) Vă rog să explicați”, a precizat Alaiba.

Sergiu Sîrbu a răspuns că semnătura a fost făcută în mod fizic. Aceeași poziție a fost exprimată și de către deputata Partidului Șor, Marina Tauber.

„Domnul președinte, liderul nostru, Ilan Șor, a semnat acest act cu mâna și cu pixul. Așa cum face fiecare om. Acesta este un răspun foarte clar și foarte bun”, a declarat Tauber.

Ulterior, Alaiba a menționat că Procuratura Generală trebuie să investigheze cazul, întrucât poate fi vorba de fals în acte.

După mai multe replici acide, proiectul nu a fost susținut în Parlament, iar Comisia nu va fi creată.

„Nu trebuie să fii expert ca să vezi că acești crăcăleți sunt diferiți. Există suspiciuni rezonabile că s-a admis un fals în acte. Dacă se adeverește că fracțiunea Șor au înregistrat un proiect de lege cu semnături falsificate, avem o problemă. Scriem la procuratură să investigheze măcar asta. Totul poate fi ușor probat, investigat și verificat. Cine, cum și când a semnat”, a menționat Dumitru Alaiba.

Sus: semnătura lui Șor pe niște acte de la Primăria Orhei.
Jos: „semnătura” lui Șor de pe proiectul prezentat azi de…

Publicată de Dumitru Alaiba pe Vineri, 27 noiembrie 2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X